Η καλύτερη προστασία από τα κουνούπια-Διαβάστε εδώ

Η καλύτερη προστασία από τα κουνούπια-Διαβάστε εδώ

Τα κουνούπια είναι τα σημαντικότερα αιμομυζητικά αρθρόποδα στη Γη. Είναι υπεύθυνα για τη μετάδοση θανατηφόρων ασθενειών όπως ελονοσία, κίτρινος πυρετός, δάγκειος πυρετός, εγκεφαλίτιδες κ.α. Στη χώρα μας έχει εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια και το κουνούπι Τίγρης. Τα κουνούπια τρέφονται συνήθως με νέκταρ και γύρη όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα για την ανάπτυξη των αυγών τους. Τα κουνούπια εξαπολύουν τις ΄΄επιθέσεις΄΄ τους κυρίως τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες. Αξίζει να τονιστεί πως προσελκύονται ιδιαιτέρως από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε καθώς και τον ιδρώτα μας. Αν θέλουμε να περιορίσουμε τα κρούσματα των τσιμπημάτων στο σώμα μας μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποιες απλές συμβουλές:

Συμβουλές

1) Επειδή τα περισσότερα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους στην επιφάνεια των λιμναζόντων-στάσιμων νερών θα πρέπει να αποστραγγίζουμε συχνά τέτοιες πιθανές εστίες αναπαραγωγής τους.

2) Φυτεύουμε στη βεράντα μας ή στον κήπο μας φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες όπως βασιλικός, λεβάντα, θυμάρι, μελισσόχορτο κ.α.

3) Κάνουμε ντους καθημερινά και ειδικότερα όταν έχουμε ιδρώσει πολύ.

4) Τοποθετούμε ειδικές σίτες σε όλες τις πόρτες, παράθυρα, καμινάδες, απορροφητήρες κ.α. με άνοιγμα οπής μικρότερο από 3mm.

5) Απλώνουμε στο σώμα μας ειδικά προϊόντα απώθησης κουνουπιών.

6) Χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες οροφής που εμποδίζουν τα κουνούπια να μας τσιμπήσουν.

7) Τοποθετούμε ειδικές ηλεκτρικές παγίδες στην οροφή των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σπιτιού μας. Αυτές οι παγίδες λειτουργούν με μπαταρία ή ρεύμα και είτε κολλάνε τα κουνούπια πάνω τους είτε πεθαίνουν με ηλεκτροπληξία.

8) Ψεκάζουμε με συγκεκριμένα εντομοκτόνα σκευάσματα τα καλλωπιστικά φυτά του μπαλκονιού ή του κήπου, τοίχους μέχρι 2,5 μέτρα ύψος και γενικότερα επιφάνειες που πιθανώς να ακουμπήσουν τα κουνούπια. Οι ψεκασμοί επαναλαμβάνονται μετά από βροχή ή καθάρισμα των επιφανειών.

9) Σε μεγάλες επιφάνειες στάσιμων νερών ρίχνουμε ειδικά προϊόντα που σχηματίζουν απροσπέλαστο φιλμ και οι προνύμφες των κουνουπιών θανατώνονται.

Προϊόντα και συμβουλές για την αντιμετώπιση των κουνουπιών θα βρείτε στο γεωπονικό κατάστημα ΄΄Γεωπόνος΄΄. Πατήστε εδώ

Related posts

Χειμωνιάτικη φροντίδα του γκαζόν-Απλές συμβουλές

Για να διατηρήσουμε υγιές και όμορφο το γκαζόν όλο το χρόνο θα χρειαστεί να το περιποιηθούμε ακόμα και το χειμώνα. Με τη χειμωνιάτικη φροντίδα του γκαζόν, θα το βοηθήσουμε να ανταπεξέλθει στις δύσκολες χειμωνιάτικες συνθήκες και να είναι έτοιμο την επόμενη άνοιξη. Για να πετύχουμε τα παραπάνω δεν έχουμε...

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς-Μάθετε περισσότερα

O δάκος είναι ο σοβαρότερος εχθρός που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελαιοπαραγωγοί στην Ελλάδα. Προσβάλλει τα δένδρα που φέρουν καρπούς τους οποίους καθιστά μη εμπορεύσιμους και μπορεί να μειώσει την παραγωγή έως και 60%!!!  Όλες οι ποικιλίες ελιάς προσβάλλονται από το δάκο είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό....

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεσματική προστασία από τα φίδια-Μάθετε περισσότερα

Προστατευτείτε από τα φίδια Τα φίδια ανήκουν στην κατηγορία των ερπετών και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο. Τους κρύους μήνες πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Τα φίδια τρέφονται με τρωκτικά, σαύρες αλλά και με έντομα. Είναι ψυχρόαιμα ζώα και για αυτό τον λόγο καταφεύγουν σε...

Διαβάστε περισσότερα