Ποια είναι η καλύτερη τροφή για τον σκύλο και τη γάτα μου?

τροφή για τον σκύλο

Γενικά

Είναι αλήθεια πως νιώθουμε το κατοικίδιο μας ως μέλος της οικογένειας μας, το αγαπάμε και φροντίζουμε να μην του λείψει τίποτα. Η σωστή διατροφή του αποτελεί προτεραιότητα για εμάς καθώς με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στην μακροζωία του και στο να είναι ευδιάθετο. Το κατοικίδιο μας έχει τις δικές του ανάγκες και είναι ξεχωριστό. Ως εκ τούτου, καλό είναι να υπολογίσουμε κάποιες παραμέτρους όπως την ράτσα, την ηλικία, το βάρος, εάν είναι στειρωμένο πριν την επιλογή της ζωοτροφής. Η καλύτερη τροφή για τον σκύλο ή τη γάτα μας είναι αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του (πχ. λίγα λιπαρά, χωρίς σιτηρά κλπ). Κοινός παρανομαστής των καλών ζωοτροφών (ξηρά ή νωπή) είναι η ποιότητα των πρώτων υλών καθώς και ο τρόπος μαγειρέματος τους. Επομένως, τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή της τροφής του κατοικίδιου μας; Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Συμβουλές

  • Το κρέας να προέρχεται από ζώα κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
  • Να αναφέρονται ξεκάθαρα τα όργανα από τα οποία προέρχεται το κρέας πχ. καρδιά, συκώτι, πνεύμονες. Όσες ζωοτροφές αναφέρουν ως κύρια συστατικά τα δημητριακά, παράγωγα κρέατος και παράγωγα φυτικής προέλευσης συνήθως είναι μέτριας ή και κακής ποιότητας με αρνητικά επακόλουθα για την υγεία του κατοικίδιου μας.
  • Να περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες οι οποίες να είναι ζωικής προέλευσης, ως επί το πλείστον.
  • Να μην περιέχει τεχνητές χρωστικές, αρωματικές ουσίες ή συντηρητικά.
  • Να περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά.
  • Να περιέχει ειδικά συμπληρώματα για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού και την οδοντική φροντίδα.
  • Να είναι μαγειρεμένη με ήπιο τρόπο με όσο το δυνατόν μικρότερο βαθμό επεξεργασίας.

Στο κατάστημα ΓΕΩΠΟΝΟΣ θα σας συμβουλεύσουμε ώστε να επιλέξετε τη καλύτερη τροφή για τον σκύλο και τη γάτα σας. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα ποιοτικών ζωοτροφών των κορυφαίων εταιρειών BEWITAL και  INALSA. Η  BEWITAL  διαθέτει τις διάσημες σειρές, super premium ποιότητας, BELCANDO για σκύλους και LEONARDO για γάτες. Αυτές είναι το αποτέλεσμα της ολιστικής φιλοσοφίας, βάση της οποίας διαφυλλάσσεται η ζωτικότητα και η μακροβιότητα του κατοικίδιου μας. Επίσης, θα βρείτε τις γνωστές σειρές, premium ποιότητας, BEWI DOG και BEWI CAT. Στη γκάμα των ζωοτροφών της INALSA θα βρείτε ποιοτικές και οικονομικά προσιτές επιλογές που ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες του κατοικίδιου σας. Δείτε τα εδώ

Tip: Η μετάβαση από τη παλιά ζωοτροφή στην άλλη πρέπει να γίνεται σταδιακά. Βάζουμε στο πιάτο με τη παλιά τροφή μικρή ποσότητα από την καινούρια η οποία θα αυξάνεται κάθε ημέρα. Οι σκύλοι θα προσαρμοστούν σε δύο με τρεις ημέρες ενώ οι γάτες μπορεί να χρειαστούν μέχρι πέντε ημέρες.

Tip: Αν ο σκύλος μας πρέπει να χάσει βάρος τότε θα χρειαστεί να αλλάξουμε τη τροφή του από συντήρησης/ενέργειας σε διαίτης (light) και να προσαρμόσουμε τη δοσολογία με βάση το βάρος που θέλουμε να αποκτήσει. Τα παραπάνω ισχύουν και για τις γάτες.

Main Menu