Απεντόμωση και μυοκτονία-Χρήσιμες συμβουλές

pestbig

Γενικές πληροφορίες

Ορισμένα έντομα (πχ. κατσαρίδες, κουνούπια) και τρωκτικά (πχ. ποντίκια, αρουραίοι) αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία μεταδίδοντας στον άνθρωπο σοβαρές ασθένειες. Αξίζει να αναφερθεί πως τα κουνούπια είναι υπεύθυνα για την πρόκληση των περισσότερων θανάτων σε άνθρωπο από κάθε άλλο οργανισμό στη Γη. Η προστασία μας από τους συγκεκριμένους οργανισμούς επιτυγχάνεται με την απεντόμωση και μυοκτονία του σπιτιού και του κήπου μας. Προτού λοιπόν επιλέξουμε την απεντόμωση καλό είναι να φροντίσουμε ο χώρος μας να είναι καθαρός και τακτοποιημένος.  Έτσι τα επιβλαβή έντομα και τρωκτικά δεν θα βρίσκουν τροφή και τόπο διαμονής.

Συμβουλές

Η σωστή απεντόμωση ολοκληρώνεται με τον ψεκασμό με το κατάλληλο εντομοκτόνο σε συνδυασμό με παγίδες σύλληψης (κόλλας ή και ηλεκτρικές). Υπάρχουν ειδικά εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση κάθε εντόμου ξεχωριστά. Ειδικά για τα μυρμήγκια και τις κατσαρίδες υπάρχουν εντομοκτόνα gel τα οποία προσφέρουν ευκολία στη χρήση και διακριτικότητα στην εφαρμογή. Όσον αφορά την σωστή καταπολέμηση των τρωκτικών, αυτή επιτυγχάνεται με τη χρήση ελκυστικών αντιπηκτικών δολωμάτων. Η αποτελεσματικότητα τους παρατηρείται μετά από μερικές ημέρες λήψης του δολώματος από τα τρωκτικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι καλό θεωρείται το ποντικοφάρμακο που τρώγεται τα τρωκτικά. Ένα ισχυρό ποντικοφάρμακο το οποίο δεν καταναλώνεται από τα τρωκτικά δεν πρέπει να το επιλέγουμε. Στα γεωπονικά καταστήματα θα βρείτε διάφορους τύπους όπως σιτάρι, κύβος, λουκούμι, πέλετ κα. Τα ποντικοφάρμακα τοποθετούνται πάντα σε δολωματικούς σταθμούς για την ασφάλεια των παιδιών και των κατοικίδιων. Στην αγορά υπάρχουν επίσης έτοιμες παγίδες κόλλας για έντομα και τα τρωκτικά.

Εντομοκτόνα-Ποντικοφάρμακα

Η αποτελεσματικότητα των χημικών εφαρμογών απεντόμωσης και μυοκτονίας εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Α) την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων σκευασμάτων Β) την ποσότητα εφαρμογής και Γ) τον τρόπο εφαρμογής τους. Επειδή συνήθως το ΄΄φθηνό΄΄ αποδεικνύεται πιο ακριβό, καλό είναι να προμηθευόμαστε σκευάσματα καταξιωμένων εταιρειών του χώρου.  Τα γεωπονικά καταστήματα  θα μας συμβουλέψουν σωστά για τη χρήση των εντομοκτόνων . Σε περίπτωση που η εφαρμογή γίνει από ερασιτέχνη θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης του εκάστοτε προϊόντος. Σε περίπτωση κατά την οποία η εφαρμογή γίνει από ειδικό επαγγελματία, καλό θα είναι να έχει εμπειρία στον χώρο της απεντόμωσης και να εφαρμόζει ποιοτικά και εγκεκριμένα σκευάσματα.

 

Μύθος: Πολύς κόσμος θεωρεί πως αν ψεκάσει με εντομοκτόνα ή αν καλέσει έναν επαγγελματία για να λύσει το πρόβλημα του τότε δεν θα ξαναδεί ποτέ κατσαρίδες, κουνούπια κλπ. Με τους σωστούς ψεκασμούς καταφέρνουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα των εντόμων σε ανεκτό επίπεδο. Όποιος σας εγγυηθεί το αντίθετο, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ευκαιριακή πώληση και όχι μια επαγγελματική σχέση αμοιβαίου σεβασμού.

 

Η εταιρία “ΓΕΩΠΟΝΟΣ με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της απεντόμωσης και της μυοκτονίας σας εξασφαλίζει άμεση, διακριτική και σίγουρη λύση σε οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετώπισης επιβλαβών εντόμων και τρωκτικών. Εγγυόμαστε για την επιτυχία των εργασιών μας καθώς χρησιμοποιούμε τα καλύτερα σκευάσματα της αγοράς και η εφαρμογή τους γίνεται από τον έμπειρο γεωπόνο Μπαδιεριτάκη Ιωάννη. Πατήστε εδώ για να δείτε τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Δείτε τις υπηρεσίες μας για μυοκτονίες και απεντομώσεις.

Main Menu